person holding black brassiere strap person holding black brassiere strap

Eric Idema: hoe hij zijn vermogen opbouwde vanaf de zolderkamer

Je zou maar de man zijn die de oprichter is van een bedrijf waar heel veel mensen blij mee zijn, maar er niet per definitie over praten. Je weet wel, zo’n bedrijf die speeltjes en andere ‘benodigdheden’ verkoopt voor een gezellig avond met je partner.

Nou ja, wat doen we ook eigenlijk moeilijk, we hebben het natuurlijk over Eric Idema van het bedrijf EasyToys, welke s*ksspeeltjes verkoopt. Het bedrijf, welke werd opgericht in 2007 en waarvan niemand had verwacht dat het tot zo’n groot succes zou uitlopen. In deze blog vertellen we je hoe dat verliep en wat het in al die jaren voor Eric Idema heeft betekent. Mocht je nieuwsgierig zijnde nodigen we je graag uit om verder te lezen!

De oprichting van het bedrijf

Het doel van Idema? Nou, wat dacht je ervan om de taboes rondom erotische producten te doorbreken. Hij begon ooit in 2007 en vandaag de dag liggen producten zelfs bij grote winkels zoals de HEMA. Het bedrijf richt zich op een breed publiek en bestaat uit een assortiment dat varieert van klassieke tot innovatieve producten.

Mocht je eens wat bestellen bij EasyToys, dan hoef je niet bang te zijn dat de postbode gek opkijkt, want het is altijd erg discreet verpakt. De klantgerichte benadering, de discretie en aantrekkelijke aanbiedingen maken het bedrijf zo populair.

Een groot succes

In elk geval bleek het al gauw een groot succes te zijn. Een ondernemer wie eigenlijk geen cent had om te investeren en nog geen kantoorruimte aan huis had, wist het bedrijf uit te breiden en steeds succesvoller te maken. De opslag aan huis verhuisde op een gegeven moment naar steeds grotere panden en tegenwoordig kent eigenlijk iedereen het bedrijf wel.

Het bleek zelfs zo goed te gaan met EasyToys, dat er werd besloten om andere bedrijven over te nemen en toe te voegen aan de EQOM Group, waar Idema een lange tijd de topman van was.

Een ander pad

We praten bewust een beetje in de verleden tijd, want Eric Idema heeft per 1 juli 2024 zijn werk als topman neergelegd. Wel blijft hij nog aandeelhouder en lid van de raad van advies bij EasyToys. Maar goed, een werkweek vul je daar niet mee en dus besluit Idema aan de slag te gaan als investeerder, adviseur en biedt hij zichzelf aan voor lezingen. Lezingen waarvan de opbrengsten overigens naar goede doelen gaan.

Wat is Idema’s vermogen?

Nou, nou, naar verluidt draait het bedrijf wel een omzet van 500 miljoen euro. Je kan dan wel begrijpen dat Eric Idema, ook nu hij is vertrokken (en nog steeds aandeelhouder is) er zelf genoeg aan verdient. Helaas is het niet bekend over wat voor bedragen we dan exact spreken. Je kan ongetwijfeld spreken over miljoenen, maar omdat er eigenlijk verder ook niet heel veel over hem bekend is, is het lastig in te schatten.

Aan de andere kant, wat maakt het ook uit. Als jij met nog geen cent op zak in de eerste tijd al 300 duizend euro omzet kan draaien zonder bedrijfspand of personeel, dan ben je een ondernemer in hart en nieren. Wat we daarbij overigens nog wel een grappig feitje vinden, is dat Idema opgroeide in een gelovig gezin. Met de oprichting van EasyToys laat hij nog maar eens zijn tegendraadse karakter zien. Wat denk jij dat je in je mars moet hebben om zo’n succesvol bedrijf te worden?