a white sports car parked on a brick road a white sports car parked on a brick road

Wat is het vermogen van René van der Zel?

Een supplementenimperium. Dat is waar René van der Zel rijk mee is geworden, zo kan je wel stellen. Waar hij zich eerst misschien een beetje op de achtergrond verschuilde, is hij sinds een aantal jaar een bekend gezicht geworden. Een gezicht dat overigens vooral de sportfanaten zullen kennen. Wij daarentegen wisten niet wie hij was (maar wij slikken dan ook geen supplementen).

In deze blog zullen we van alles over René van der Zel aan je vertellen. Dit doen we aan de hand van zowel professionele informatie als informatie die misschien als privé kan worden geacht. Nou goed, wat we daar precies mee bedoelen, lees je verder op wel.

De eerste in Nederland

René van der Zel begon zijn carrière in de fitnessbranche relatief anoniem. Sterker nog, hij kwam eigenlijk uit een hele andere branche. Voor lange tijd werkte hij als techneut bij een energieleverancier, maar toen hij zijn peperdure BMW in de prak reed en niet wist hoe hij het moest terugbetalen, draaide hij het roer op.

Alle creatine, eiwitshakes en proteïnerepen die nu als warme broodjes over de toonbank vliegen, waren alleen aan topsporters besteedt. Van der Zel zag een gat in de markt en greep de kans om deze sportsupplementen aan de massa te gaan verkopen. Hij was daarbij vooral actief achter de schermen, waar hij zich bezighield met de ontwikkeling van producten en strategieën voor XXL Nutrition.

Een enorm succes

Hoewel het opzetten van het bedrijf niet zonder slag of stoot ging en zelfs gepaard ging met een lening bij zijn ouders, was er na 10 jaar al een miljoen winst. De meest recente cijfers, uit 2023, spraken zelfs over een winst van 10 miljoen euro. Netto. Wie had ooit gedacht dat de pionier in deze branche in Nederland het tot zo’n succes zou schoppen?

Geld moet rollen

Ja, ja. Natuurlijk is het bij ondernemers altijd een beetje gissen. Gissen wat het eigen vermogen zou kunnen zijn. Dat komt omdat veel ondernemers vrijwel alles weer investeren in het bedrijf. Ze mogen zich dan wel ‘rijk’ noemen, maar in de praktijk valt het voor sommigen wel ‘mee’.

Toch zal Van der Zel wel een tamelijk eigen vermogen hebben opgebouwd. Zijn wagenpark, hij heeft niet geheel verrassend een passie voor dure auto’s, bestaat uit 8 prachtige wagens, waaronder een Lamborghini Huracán enAventador en een Porsche GT3 RS. Samen met zijn vrouw woont hij al jaren in hun droomhuis. Met andere woorden, hij heeft het goed voor elkaar. Onder het mom ‘geld moet rollen’, leeft hij op ruime voet.

Hoe ruim is ruim?

Ja, we weten het. We draaien er omheen. Wat is dan het eigen vermogen van René van der Zel, horen we je denken. Nou, dat is een goede vraag. Met een wagenpark dat alleen al meer dan een miljoen waard is en een bedrijf in handen met een marktwaarde van zo’n 100 miljoen euro, kunnen we daar maar moeilijk een inschatting van maken. Waarschijnlijk kan Van der Zel zich al een lange tijd miljonair noemen, maar in welke mate, durven we je niet te zeggen. En trouwens, who cares? Er zijn genoeg andere dingen die belangrijker in het leven zijn, zoals Van der Zel’s vrouw en dochter. Nou ja, mochten we een duidelijke update hebben, dan zullen we je dat of course laten weten.