wheat field wheat field

Het vermogen van Kees Huizinga: een Nederlandse boer in Oekraïne


“A Dutch Farmer in Ukraine”. Dat is wie Kees Huizinga is. Voor sommigen zal zijn naam bekend voorkomen, voor anderen zal het meer dan een paar vraagtekens betekenen. In dit artikel zullen we je van alles over de onderneming van Kees Huizinga vertellen. Dit doen we aan de hand van zijn carrière én zijn vermogen. Nou, lezen maar, want het zal je benieuwen wat deze man allemaal heeft bereikt!

Een land van oorlog

Sinds een paar jaar is Oekraïne een land van oorlog. Toch lijkt het Kees Huizinga niet per se tegen te houden om zijn bedrijf verder te ontwikkelen. Hij vestigde er zich in 2003 en inmiddels bewerkt hij ongeveer 30 voetbalvelden aan land. En dan niet te vergeten dat daarbij ook nog eens 2000 koeien worden gemolken en 400 varkens worden. Nou, je moet er de energie maar voor vinden en het doorzettingsvermogen hebben om het vol te houden.

Dat doet hij overigens niet alleen, nee, hij heeft maar liefst 400 werknemers in dienst. Het immense bedrijf lijkt nog steeds te groeien, dus wat dat betreft gaat het absoluut niet slecht. In onderstaande video kan je een kijkje nemen op het bedrijf van deze man. Er worden regelmatig video’s van hem geplaatst op dit platform, wat wel degelijk interessant is, gezien het aantal kijkcijfers.

Samen met zijn vrouw Emmeke en dochters leeft hij op het platteland, al hebben de dochters en vrouw ook een plek in Nederland om te verblijven. Dat lijkt ons wel net zo fijn, inderdaad.

Economische ondergang

In een interview medio 2024 gaf Huizinga aan dat het soms best lastig is, het ‘boeren’ in de oorlog. Zo is hij al meerdere werknemers aan het front verloren. Toch houdt hij de moed erin. Hij geeft onder andere aan dat hij er aandacht aan besteedt door naar de begrafenissen te gaan en de familie financieel te ondersteunen. Wauw, dat bewijs toch maar een knap staaltje werkgeverschap.

Hoewel dit soort schrijnende berichten hem weleens bereiken, is de oorlog naar een punt gedraaid, waardoor Huizinga nog genoeg kan verdienen. De internationale handel is nog mogelijk, vanwege de afname van de dreiging op de Zwarte Zee. Super als je het ons vraagt, want dat betekent dat er voor de Oekraïners ook nog werk is.

Een groot vermogen

We slikken wel even bij het bericht dat hij in 2024 al een kleine miljoen aan goederen en geld heeft gedoneerd aan zij die de oorlog voeren. Volgens hem is het niet meer dan normaal dat elke Oekraïner iets opzij zet om de strijd te kunnen winnen. Maar goed, een kleine miljoen, dat betekent ook wel dat het financieel goed gaat met Huizinga. Het brengt je op de vraag wat zijn vermogen dan is.

Helaas is het antwoord op die vraag onbekend. Hij maakt er dan wel geen geheim van dat hij soms 4000 liter diesel per dag nodig heeft voor zijn generatoren, dat hij heel veel werknemers heeft om te betalen en dat hij het soms heeft over de omzet, maar hoe veel hij zelf precies heeft, is een goede vraag. Enfin, mocht hij er een boekje over open doen, dan zal je het vast voorbij zien komen. Voor nu zien we je graag een volgende keer terug op de website. Tot dan!